Tuesday, May 28, 2024

Čustveno zdravi ljudje imajo pod kontrolo svoje emocije, misli in obnašanje. V svoji koži se počutijo odlično, s težavami se dobro spoprimejo in namesto obupa energijo usmerijo v njihovo reševanje.


Največji sovražniki čustvenega zdravja so nakopičene vsakodnevne težave in stres, s katerimi se dnevno srečujemo. Prav zaradi tega je ameriška zdravniška zbornica sestavila seznam koristnih nasvetov, za ohranitev emocionalnega zdravja, piše Healthday.

Zdravniki svetujejo, da bi se morali vedno zavedati naših občutkov in poiskati vzroke za nastanek le-teh. S svojimi prijatelji in družino je potrebno biti odkrit s pozitivnimi, kakor tudi z negativnimi emocijami. Pogovarjajte se s svojo okolico o tem, kaj povzroča stres in anksioznost.

Namesto smiljenja samemu sebi, se poskušajte osredotočiti na nekaj pozitivnega. Poskušajte odviti klobčič z nakopičenimi težavami, vendar ne dopustite, da težave prevladajo misli. V kolikor preživljate izjemno stresno obdobje poskusite z nekaterimi sprostitvenimi metodami, vključno z meditacijo, jogo ali vadbo z dihanjem.

Skrbite zase s pravilno prehrano, redno vadbo, privoščite si dovolj spanca.

Kategorija:   Novice, zdravje
Naslednji prispevek

Dekleta in odvečni kilogrami

13 junija, 2012 0