Monday, April 22, 2024

Kaj kupiti?

Stranišča s prihrankom na porabi vode: novejša stranišča porabijo približno 6l na splakovanje, medtem ko starejša porabijo najmanj trikrat toliko! Res pa je, da bodo tudi nova stranišča porabila več, če jih ne boste vydrževali pravilno.


Ko kopujete novo stranišče, glejte, da ima ta certifikat »Environmental Protection Agency’s WaterSense«. Da stranišče dobi to oznako, pa mora ustrezati standardu, kateri zagotavlja, da stranišče na splakovanje ne porabi več kot 5,8l. Tista stranišča, ki so delujejo na dvojno splakovanje, pa ne bodo porabila več kot 7,3l na splakovanje (če imajo oznako  ‘Environmental Protection Agency’s WaterSense’).

Kaj lahko še storim?

Redno vzdržujte stranišče – Preverite, ali vaše stranišče spušča vodo. Prav tako pa lahko preverite, ali vaše stranišče porabi več vode, kot bi jo moralo. Ta problem je rešljiv hitreje, kot si verjetno predstavljate. V splakovalnik namestite stekleni kozarec, ki ga napolnite s kamni, ga zaprete in položite v rezervoar. Tako vaše stranišče ne bo po nepotrebnem trošilo vode.

Vsebina na portalu bodieko.si ki bi vas utegnila zanimati:

   1. Prihranite do 35 litrov vode na dan!
   2. Filtriranje odtočne vode?
   3. Kako varčevati z vodo?

Kategorija:   Novice, Urejanje doma
Naslednji prispevek

Premagajte utrujenost

13 junija, 2012 0