Thursday, July 18, 2024

Obroba ustnic

Pretemna obroba ustnic, v skrajnem primeru celo temno rjava, doseže, da se obraz zdi klovnovski in karikiran. Poleg tega pretemna obroba ustnice pomanjša, povrhu učinkuje tuje in moteče. Svinčnik za ustnice je namenjen obrobljanju linije ustnic in popravljanju napakic, z njim pa lahko ustnice tudi v celoti izrišemo. Toda barva svinčnika se mora ujemati z barvo šminke. Lahko je nekoliko temnejša, če ustnice modeliramo – s svinčnikom jih zasenčimo tako, da se zdijo večje in polnejše, v redkih primerih jih pomanjšujemo: kotičke obarvamo temneje, sredina ustnic pa je najsvetlejša.


Pretiravanje z bleščilom

Bleščilo podeli ustnicam svežino in lesk ter jih navidezno poveča. Če ga je preveč in je povrhu zelo gosto, smo videti, kot bi pravkar pojedli kos mastnega piščanca. Pri uporabi bleščila velja zmernost. Nanašajte ga v tanjših plasteh. Želenega leska ne boste dosegli s količino, marveč z izbiro ustreznega bleščila. Ni treba, da bleščilo nanašate na celotne ustnice – robove in kotičke lahko izpustite, kajti s stiskom ustnic se bo enakomerno razporedilo po vsej površini ustnic. Tako se boste tudi izognili temu, da bi "steklo" čez rob ustnic.
Če bleščilo nanašate čez šminko, naj velja pravilo manj je več, sicer se bo že čez pol ure skupaj s šminko razlilo čez robove.Še nasvet za bližnje poletje: zaradi višjih temperatur je bleščilo bolj tekoče, zato ne pretiravajte s količino!

Maskara

Maskara resda poudari oči, toda na drugi strani ni hujšega, kot zlepljene trepalnice. Do tega pride, če je na krtački preveč tuša. Nekatere maskare, zlasti ko so nove, vsebujejo veliko barve, zato krtačko pred nanašanjem obrišite, da boste odvzeli odvečno barvo. Pomembno je tudi, da maskaro nanašate na čiste trepalnice, na katerih ni sledi včerajšnje maskare. Krtačka naj bo karseda gosta, saj le takšna dobro prečeše trepalnice in onemogoči, da bi ostale zlepljene. Maskaro nanašajte od korena proti konici trepalnic.Maskaro je treba zamenjati vsaka dva do tri mesece. Zaradi pogostega odpiranja se namreč tuš suši. Staro ali presuho maskaro boste kaj hitro videli pod očmi, to pa ni všeč prav nobeni uporabnici ličil. Nasvet: kupite novo maskaro!

Šminka na zobeh

Izbor barve je stvar okusa, o tem zdaj ne bomo govorili. Ko šminko nanesete na ustnice, jo popivnajte s papirnatim robčkom. Šminka na zobeh je posledica prevelike količine barve! Če nič drugega, vas bodo sogovorniki gledali v zobe, zato se tej neprijetnosti izognite.

Povečava ustnic

Ker so polne, čutne ustnice vedno moderne, si jih želi skoraj vsaka ženska, od mlajših do starejših. Z ličili je mogoče ustnice navidezno povečati. "Povečava" je odvisna od tega, kakšne ustnice imate in kakšna je fiziognomija obraza – kako ustnice "stojijo" na obrazu. Potrebujete tudi ustrezna ličila in malce vaje.

Če ustnice povečujete tako, da jih preprosto dorišete, tudi če njihova oblika tega ne dopušča, boste dosegli prav nasproten učinek od želenega. Povečane ustnice naj bi delovale naravno, poleg tega naj se sploh ne bi videlo, da so povečane. Obrobe čez rob delujejo smešno, ne glede na starost.

Nanašanje pudra

Nekatere ženske se pudrajo tako, da se linija pudra konča pod brado, vrat pa ostane svetlejši, nenapudran. Nič ni hujšega. Tudi puder, katerikoli, morate nanesti tako, da je polt videti naravna – torej nanos ne sme biti viden (to dosežete z izborom pudra, ki ustreza tipu kože), prehodi med obrazom in lasiščem ter vratom pa morajo biti mehki in zabrisani. Vrat obvezno napudrajte, pozorni bodite tudi na predel ob lasišču. Nanašanje pudra ne dopušča nobenih ostrih linij.
Pretemna barva deluje umazano, preveč pudra pa naredi obraz lutkast.

Okrušeni nohti

Obstojnost laka za nohte je odvisna od njegove kakovosti in od tega, kaj delate z rokami. Ženska, ki veliko pomiva posodo, je veliko v stiku z vodo ipd., mora lak menjati pogosteje. Okrušen in razpokan lak učinkuje zanemarjeno; odstranite ga in vnovič nanesite. Če se okruši samo posamezen noht, zamenjajte lak le na tem nohtu, vendar naj vam lak odstrani nekdo drug, saj bi odstranjevalec laka v nasprotnem primeru uničil nanos na vseh nohtih, s katerimi bi prišel v stik.

Rdečilo za lica

Rdečilo je namenjeno modeliranju obraza in dodajanje svežine. Pretiravanje tudi tu ni dobrodošlo. Preveč barve na licih učinkuje "gledališko". Nanos naj bo nežen in naj se zlije s poltjo. Barve, ki obrazu podelijo svežino: rožnati, zlati in breskovi odtenki. Pretemno rdečilo za lica odsvetujemo!

Črtalo za oči

Če je črtalo v obliki tuša, morate imeti mirno roko in nekaj rutine. Že manjše nepravilnosti – napačna poteza, asimetrija – so hitro opazne. Tuš uporabljajte le, če ste vešči njegove uporabe, sicer ga zamenjajte s svinčnikom, kjer vam črte ni treba narediti v eni potezi.

Pretemne obrvi

Obrvi so kot okvir slike, zato morajo biti lepo oblikovane. Poudarite jih lahko s svinčnikom in krtačko. Pri izbiri odtenka bodite pazljivi – že za ton pretemne obrvi učinkujejo umetno. Črna barva je za obrvi tabu. Barva obrvi naj se ujema z barvo las in odtenkom polti.

Preveč vsega

Obraz je majhna površina. Ličenje mora poudariti lepe stvari in zakriti nepravilnosti. Ne pretiravajte z ličenjem – močno naličene oči, ustnice in ličnice, kot pika na i pa še kak kos nakita naredijo obraz umeten in neprivlačen. Poudarite bodisi oči bodisi ustnice! Vir: Viva

Kategorija:   Ličenje, Novice
Naslednji prispevek

Uspela prva operacija v breztežnem stanju

13 junija, 2012 0