Wednesday, June 19, 2024

Mnenja so različna. Starostna razlika lahko povzroči preveč nesoglasij in konfliktov, lahko pa uživate v  varnosti in modrosti starejšega partnerja ali partnerke. Zagotovo pa preveč kalkulacij dobremu odnosu in močni medsebojni zvezi bolj škodi kot koristi.


  • Stične točke – starostna razlika zagotovo vpliva na drugače pogled na svet, iskati je potrebno druge stične točke, ki so npr. pri isti generaciji samoumevne. V kolikor je snubec star štirideset in več let, verjetno ni vsakodnevni uporabnik socialnih omrežij. Mogoče sploh še nima ustvarjenega računa. Kljub razliki v letih pa poiščete skupno stično točko. Ples, mogoče branje, potovanja in telesne aktivnosti (tek, sprehodi, planinarjenje, plavanje…)
  • Smisel za humor – smisel za humor ni domena plenic ali sivih las, kdor ga ima ga ima. Mogoče prvi zmenek jemljete preveč resno, vzemite ga kot eksperiment in avanturo. Ljubezen lahko prehodi mnogo ovir, starost je zgolj ena izmed njih.
  • Obsojanje – izogibajte se ljudi, ki vas obsojajo. Obkroženi z negativno nastrojenimi ‘prijatelji’ vam prej škodi kot koristi. Izogibajte se jih, prav nihče nima pravice urejati vašega življenja. Ne pozabite, da je starost zgolj številka. Vaš partner ali partnerka je lahko petnajst let starejši ali starejša, pa kaj, starost ne sme vplivati na vajin odnos.
  • Navdih – navdih lahko iščete v znanih parih, ki dobro kljubujejo starostni vrzeli. Sicer so se nekateri že razšli, vendar je v svetu slavnih, ne glede na leta, to prej pravilo kot izjema.
  • Prednosti – zanimiva stvar pri parih z višjo razliko v letih je, da vsak v razmerje prinese svoje edinstvene sposobnosti in lastnosti, ki omogočajo boljšo medsebojno komunikacijo. Razlike v pogledu na vsakodnevne obveznosti in funkcioniranje vaju lahko izpopolnjuje. Starejša oseba prinese več modrosti, zrelosti in finančne varnosti, mlajša pa več energije, mladostnosti in razburjenja.
  • Negotovost – zmenek, ne glede na starostno razliko, vedno prinaša določeno tveganje. Sprostite se in uživajte, naj se zgodi ko se zgodi. Več časa, ko boste preživeli skupaj, lažje boste ocenili ali je oseba tista prava ali ne.  Ne sodimo po letih, nikoli ne veš kdaj se zašibijo kolena.
Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Prva pomoč za dojenčke in malčke

2 aprila, 2015 0