Wednesday, May 29, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Znanstveno dokazano najbolj učinkovita oblika koencima Q10

By 0 1178 Views

O koencimu Q10, ki je najbolj poznan kot eliksir mladosti, in njegovih številnih koristih je bilo napisano že veliko. Ta naravna snov je prisotna v vsaki celici in igra odločilno vlogo pri proizvodnji energije znotraj celice. Koencim Q10 je nujen za delovanje celic vseh vrst, saj v njih pomaga vzpostavljati ravnovesje. Telo ga proizvaja samo, toda s staranjem ter zaradi bolezni, neustrezne prehrane,


stresa in različnih okužb, se njegova količina zmanjšuje.

Že kmalu po petindvajsetem letu se začne količina koencima Q10 v telesu manjšati, saj se naglo zmanjšuje učinkovitost njegovega nastajanja. Poleg staranja na pomanjkanje Q10 vplivajo še diete

z omejenim vnosom maščob, kajenje, bolezni in tudi zdravila za zniževanje holesterola (statini). Zaradi nizke vsebnosti koencima Q10 v živilih ga s prehrano zaužijemo zelo malo, zato znanstveniki na osnovi številnih študij priporočajo dopolnjevanje v obliki prehranskih dopolnil. Ker je koencim Q10 netopen v vodi, je bil do nedavnega dostopen le v obliki kapsul, za katere so znanstveniki ugotovili, da jih telo težko uporabi. Zato so na Kemijskem inštitutu v Ljubljani razvili edinstveno vodotopno obliko Q10 z izjemno povečano biodostopnostjo in učinkovitostjo.

Znanstveno dokazana izjemna učinkovitost vodotopne oblike koencima Q10 v liniji Quvital

Izdelki Quvital so izjemno učinkovita prehranska dopolnila s koencimom Q10. Vsebujejo patentirano vodotopno obliko Q10, ki je omogočila tudi razvoj izdelkov na vodni osnovi. Linija poleg tablet tako ponuja tudi edino obliko sirupa s koencimom Q10 na tržišču.  

Znanstveniki so za novo vodotopno obliko Q10 s klinično študijo na ljudeh dokazali, da jo telo lažje uporabi. Zato so izdelki Quvital do devetkrat bolj učinkoviti od klasičnih oblik Q10, kot so naprimer mehke kapsule. To potrjujejo tudi številne izkušnje uporabnikov, zaradi česar Quvital kot prednostno obliko prehranskih dopolnil s koencimom Q10 priporočajo tudi najuglednejši slovenski zdravniki.

Nova pomladna linija  

Sirup Quvital forte z okusom jabolk

Sirup Quvital forte vsebuje zelo visoko koncentracijo Q10 (15 mg/ml); pripravljen je iz jabolčne sadne baze ter ne vsebuje glutena, umetnih barvil in sladil. V vsaki steklenički sirupa je skoraj 3 g vodotopne oblike koencima Q10, kar ustreza več kot dvesto običajnim mehkim kapsulam.

Quvital obložene tablete 30 mg

Tablete Quvital so izdelane na celulozni osnovi, zato so v nasprotju z želatinskimi kapsulami primerne tudi za vegetarijance. Za lažje jemanje so filmsko obložene in podolgovate oblike.

Komu je namenjen Quvital:

  • ženskam in moškim po 25. letu
  • vegetarijancem
  • kadilcem
  • vsem, ki se zavedajo pomena zdravega načina življenja
  • vsem, ki skrbijo za mladostni videz in vitalnost
  • ljudem z dejavniki tveganja pri katerikoli starosti
  • vsem, ki jemljejo zdravila za zniževanje holesterola
  • aktivnim športnikom
  • ljudem z večjimi fizičnimi in psihičnimi obremenitvami
  • med boleznijo in po njej

 

Izdelki Quvital so na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah po Sloveniji ter v spletni trgovini

www.quvital.com.  

Zastopnik in distributer: Novval d.o.o., Kajuhova ulica 32b, 1000 Ljubljana, T: 01 54 74 670, www.novval.si