Monday, July 22, 2024


Zaradi zobobola niste spali že nekaj dni, hrana vam ne tekne, najedli ste se edino analgetikov, ki ne pomagajo prikriti bolečine, v službi vam ne gre nič od rok. Poleg tega, da boste zaradi neučinkovitosti razjezili nenaspanega nadrejenega, ki ima doma majhnega otroka, lahko tvegate resne zdravstvene zaplete.

Zaradi zobobola lahko postanete psiho!

Splošno znan je iracionalen strah pred zobozdravnikom, glavni vzrok še vedno predstavlja strah pred bolečino. Poskušali vas bomo prebuditi in vas prisiliti v korak, ki lahko prepreči hujše posledice.

Vnetje zob lahko izzove resne psihične težave. Zobobol lahko povzroča plešavost, ustavlja rast dlačic na bradi, v izjemnih primerih privede celo do infarkta. Posledice zobobola ponavadi udarijo tam, kjer ste najšibkejši.

Hujše posledice lahko preprečimo že z enostavnim nekajminutnim pregledom pri zobozdravniku. Preventivni pregledi se ponavadi izvajajo dvakrat, v nekaterih primerih samo enkrat na leto.

Kadar splošna medicina ne uspe poiskati vzroka bolezni pacienta pošljejo k stomatologu, ki v ustni votlini odstrani nevarno žarišče. Po posegu se simptomi počasi umaknejo.

Ženske so pogumnejše!

Močnejšemu spolu že sami preventivni pregledi pri zobozdravniku povzročajo nepremostljive težave, ki jih zaradi strahu opravičujejo z duhovitimi zgodbicami. Ženske so ponovno pokazale svoj pogum, saj praktično ne poznajo strahu pred zobozdravnikom.

Zanimivo je, da ženske niso samo pogumnejše, velikokrat so tudi vzrok poguma. Bleščeči nasmeh in odstranitev zoba, ki povzroča slab ustni zadah, tudi pri največjih bojazljivcih z željo ugajati ženskam, pomagajo pri premagovanju strahu pred zobozdravniškim stolom.

Za konec te bele, dezinficirane in grozljive zgodbe svetujemo: ko boste nekomu zavzeli prosto parkirno mesto in vam je zaradi tega namenil zanimive kreativne psovke, ga namesto v rodno mesto pošljite k stomatologu! Mogoče je prav boleč zob kriv za njegovo agresivno obnašanje.

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

iPod lahko izzove nevarna vnetja ušes

13 junija, 2012 0