Monday, May 20, 2024
Zgodba z OptiMaskPro je zelo podobna zgodbam na katere smo v preteklosti že opozarjali: akcijske cene, v primeru neučinkovanja pa prodajalec zagotavlja garancijo vrnitve kupnine v celoti, številne izpovedi zadovoljnih strank in `strokovnjakov´, le še manjše število izdelkov na zalogi.
 
Na ZPS smo o težavah, ki jih imajo potrošniki pri uveljavljanju vračila izdelka in povrnitve kupnine, prejeli več informacij potrošnikov. Prav tako so nas opozorili tudi na – po njihovem mnenju – zelo slabo kvaliteto izdelka. Podjetje ne odgovarja na e-sporočila. Na previdnost pri nakupu na tej spletni strani opozarja tudi tržni inšpektorat.
 
Znak za alarm
1. Neverjetno nizke cene in omejena ponudba `akcijskih´ izdelkov.
2. Ni kontaktnih podatkov: o podjetju, telefonske številke, elektronskega naslova ali lokacije, da bi podjetje lahko preverili na Google maps. S prodajalcem lahko stopimo v stik samo prek generičnega kontaktnega obrazca.
3. Domena: če pri nekem prodajalcu kupujete prvič, si vzemite čas za preverjanje domene, kdaj je bila domena registrirana in njenega lastnika na spletni strani https://whois.domaintools.com/.
 
V primeru, da podjetje nima sedeže v kateri izmed držav EU, vas ne ščiti zakonodaja, ki omogoča vračilo izdelka v določene roku in povrnitev kupnine.

 


Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Dermatitisi se med seboj razlikujejo

17 februarja, 2016 0