Monday, April 22, 2024

Pari generacijsko enakih let streznitev doživijo nekoliko drugače in so za ohranitev kakovostne zveze pripravljeni veliko vložiti. Pri večji razliki v letih, kljub enakim ciljem, pa je vložek še toliko večji.


Poglejmo resnici v oči in si priznajmo, da se štiridesetletna ženska in šestdesetletni moški ne moreta starati skupaj. Tudi če ženska za svoja leta zgleda nekoliko starejša in moški mlajši, biološka ura naredi svoje.

Ko si ona zaželi adrenalinske avanture in potovanja, on raje ostane doma. Delili jih bodo tudi prijatelji – njej prestari, njemu premladi – razhajala se bosta pri prehrani, oblačilih, stroških, pa tudi seks, ne glede na formo moškega, ni tak kot z dvajset let mlajšim moškim.

Ognjemet ugaša

Zlato in najbolj vznemirljivo seksualno obdobje pri ženskah je nekje po najbolj aktivnem plodnem obdobju pri tridesetih, se pravi okoli štiridesetega leta, z razliko od moških, ki jim libido po štiridesetem letu počasi, a zanesljivo usiha. Seks s starejšim moškim zna biti zelo dobra izmenjava izkušenj in mladosti, poraja pa se vprašanje, kdaj bo ogenj pri tako staremu partnerju dokončno dogorel. Starejši moški se lahko sicer trudi preko svojih bioloških sposobnostih, vendar je to lahko za partnerico zelo mučno in frustrirajoče.

Potomci

Pri dvajsetletni razliki v zvezi, ki načrtuje ali pa se jim otrok ‘zgodi’, otrok ni nujno moteč faktor. Med odraščanjem bo mati bolj tolerantna in fleksibilna, oče pa nekoliko bolj popustljiv. Če si mlada mati zaželi kariero, so na vidiku skoraj nerešljive težave.

Očetova generacija

Spoznavanje in sprejetje starejšega partnerja v vašo družino je za par, ki ju ločuje večletna razlika, bistvenega pomena. Če partner v hišo privede žensko enakih let svoje mame, se bo prepiru težko izogniti. Tudi rivalstvo med hčerjo in očetom generacije njenega partnerja, se zna še poglobiti.

Kariera

Skupni cilji so za kakovostno zvezo zelo pomembni in jih je zelo težko uskladiti, če se partnerica posveča karieri, partner pa je z eno nogo že v pokoju. V taki situaciji bo zelo težko uskladiti skupne cilje.

Razkorak v ciljih

Življenjske izkušnje starejšega moškega so zelo privlačne in na začetku zveze zelo navdušijo mlajšo partnerko. Zaradi tega je zveze v začetku zelo dinamična. Ko pa mlajša partnerka postane superiorna in starejši te superiornosti ne more več spremljati, se poraja vprašanje o napredku zveze.

Konec koncev pa Slovenci in večino sveta meni, da denar premosti še tako velik prepad, ki ga lahko povzroči razlika v letih. Dokazov je več kot smo jih sposobni opaziti.

Kategorija:   Zanimivosti
Naslednji prispevek

Kako ženske lažejo moškim

13 junija, 2012 0